Verified

Korrupsion, konflikt interesi

 • Obiliq
 • Municipal Assembly
 • 22.08.2012

Eshte here e dyte, nje here e kam raportu duke dergu mesazhe sa ka qene drejtesia ne kosove e po ashtu edhe ne agjensioni antikorrupsion e kam shkru kete leter. Ju njoftoj ne lidhje me Komunen n.n. Rasti i pare: Ne vitin e kaluar ka ardhur nje donacion prej 14 lopeve nga Zvicera dhe asnje nuk eshte shperndare per qytetar. Kryetari i komunes po ashtu ne momentin e ardhjes kryetar ne kembim te nje tenderi ka marr shtepine edhe ku banon tash. Rasti tjeter: Autolorja e nenkryetarit te komunes i pastron veturat zyrtare te komunes. Nenkryetari i komues gjat nderrimit te moteve per festat e fundvitit 2011-2012, ne vend qe tu jep nga 50 euro ashtu sic eshte marre vendim ai u ka dhene mallera ushqimore nga marketi i tij n.n, ndersa shumen e pare nga krejt puntoret e komunes i ka marre vet, cka do te thote se i ka detyruar me zore qe te blejne ne marketin e tij. Rasti i trete: E eshte dhen tenderi personit n.n per ndertimin e kulmit te banesave te romeve ne fshatin plemetin. rasti tjeter: djali i nenkryetarit ka fituar tenderin per pastrimin e vorreve te serbeve qe gjindet tek ambulanta e kekut gjate viti 2011, ne vleren prej 14 mij eurove. Nenkryetari i komunes ne kembim te vertetimit te tokave ne menyre te paligjeshme te tokave te shtetit ka marr audi A3, duke falsifikuar dhe keqperdorur me pronat shoqerore. Rast tjeter: marketi i nenkryetarit te komunes eshte ne prone shoqerere me teper se gjysma. Vellau i nenkryetarit ka mbaruar objekt afer marketit n.n ne prone shoqerore, e po ashtu dyshohet se ka bere falsifikim te dokumenteve. etj etj. Rastet kan ndodhur gjate vitit 2011 dhe 2012, rastet kane te bejne me korrupsion dhe konflikt interesi.

Comments

 • Ruzhdiu nga obiliqi 2013-10-15 05:23:19
  Nje pyetje per kryetarin aktual: festivali i kengeve dhe valleve qe u mbajt per here te pare ne komunen tone per nder te ditelindjes se heroit tone kombetar Xhavit Haziri i cili e mban emrin e tij A.K.V TE obiliqit ku moren pjese 14 ansamble nga mbare trojet etnike shqiptare ju Si njeriu i pare i komunes pse nuk gjete kohe te vini dhe te pershendetni festivalin i cili u mbajte dy dite me radhe ne komunen tone?
 • flamuri 2013-10-04 16:53:05
  Nderpritet linija e autobusit barileve, millosheve obiliq, prishtine qe shumica jane nxenesa te komunes se kastriotit. NN jep urdher per ta nderpre kete linje vetem me nje qellim qe ti fiton votat nga taksistet e obiliqit mos te jete konkurent i udhtarve autobusi i barileves. Ndersa MM ju kerkon mito ndersa nuk i jep hapsin drejtorit te inspekcionit te merr fjalen vendimtare.
 • flamuri 2013-08-23 12:05:24
  NENKRYETARI I KOMUNES NN PO JU SHPRENDANE GJERA USHQIMORE DHE NGA 2 EURO PER TI SIGURUAR MANDATIN TJETER. MERRNE ME MEND CFAR STRUKTURE TE KORRUPTUAR KA KOMUNA NN
 • flamuri 2013-07-29 12:04:41
  hajde keqperdorim i pozites zyrtare , merrne me mend kryetari NN dhe stafi itij si pranon puntoret ne pozita te larta drejtoreshes se kultures nga koalicioni ia hap vendin e punes shefe te kultures pasi qe ajo kalon ne ldk edhe edhe tre muaj pa perfunduar mandatin e drejtoreshes ja siguron nji post ne te ardhmen. Po kujan tjera keqperdorime ne NN hap vend te punes ndimese te mamis po ku ka maternitet ne fshat te NN
 • Fatmir Aliu 2012-12-20 19:31:53
  I/e nderuar, Falemnderit per komentin tuaj paraprak, dhe me vjen keq perse nuk keni marr pergjigje deri me tani. Denoncimin tuaj e kemi marr parasysh, dhe do ta hulumtojme. Po e pate te udhes, ju lutem te me postoni cfaredo kontakti qe te di se ku t'ju drejtohem per informata te metejme. Miqesisht, F.Aliu

Leave a comment

Kallxo.com Platforma online www.kallxo.com është projekt i përbashkët i organizatave Internews Kosova, Rrjeti Ballkanik i Gazetarisë Hulumtuese dhe Agjensionit Kundër Korrupsion, i mbështetur financiarisht nga Programi i Kombeve të Bashkuara për Zhvillim UNDP. Platforma ofron mundësinë për të gjithë qytetarët e Kosovës që të raportojnë rastet e korrupsionit, krimit të organizuar, mashtrimit, konfliktit të interesit si dhe të gjitha rastet e tjera të keqpërdorimit të pozitës zyrtare, neglizhencës, mospunës, rrezikimit të të drejtave të qytetarëve të Kosovës, apo rrezikimit të interesave të përgjithshme. Identiteti i qytetarëve të cilët raportojnë do të mbetet konfidencial dhe do të ruhet nga ekipi i www.kallxo.com, pa marrë parasysh a i kanë dhënë apo jo këta qytetarë shënimet lidhur me identitetin e tyre

Si të raportojmë? KALLXO ofron mundësinë për të gjithë qytetarët e Kosovës që të raportojnë rastet e korrupsionit, krimit të organizuar, mashtrimit, konfliktit të interesit si dhe të gjitha rastet e tjera të keqpërdorimit të pozitës zyrtare, neglizhencës, mospunës, rrezikimit të të drejtave të qytetarëve të Kosovës

Kako da prijavimo?KALLXO pruža mogućnost svim građanima Kosova da prijavljuju slučajeve korupcije, organizovanog kriminala, prevare, sukoba interesa, kao i sve druge slučajeve zloupotrebe službenog položaja, nemara, nerada, ugrožavanja prava kosovskih građana, ili ugrožavanja opštih interesa

How to report?kallxo.com provides the possibility for all Kosovo citizens to report cases of corruption, organized crime, fraud, conflicts of interest, and other cases of abuses of official capacity, neglect, inaction, infringement of rights of Kosovo citizens, or infringement of general interests