E verifikuar

NN- pranon ne gjykate dhe prokurori njerez te vet...

  • Prishtinë
  • Prokurori
  • 11.04.2013

Pershendetje Jeta... besoj se mund te senzibilizoni nje rast shume korruptiv ne lidhje me punesim ne Prokurori ne NN ne rastin e fundit ... akoma pa u mbajtur testi tashme dihet qe 4 zyrtar ligjor jane te pranuar edhe jane njerz te afert te NN e te pranuar me ingerenca te NN... Keshtu konkursi do te jete shume formal dhe keta 4 persona jane te pranuar qysh tash ... e ne do te shkojm aty vetem sa per sy dhe faqe .... e paraqes kte rast .... kete rast e din edhe vete NN.. e din edhe komisioni... se keta 4 persona jane ne pakete per tu pranuar ne prokurori si zyrtar ligjor nga vendoshmeria e NN... dhe njerzit te cilet jan prezent aty sa per ti kryer punet formalisht. Ju lutem Jeta merrni hapa te intervenoni sa me shpejt per te ndaluar dhe per te kerkuar qe edhe ju te jeni ne komisonini kur te merren te shikohen testet gjithsesi edhe kur te pyten me goje .... sepse jan njerz pa dije qe nuk din aspak .... jan njerz te politikes qe jane te nisur nga vete NN. NN e din kete gje e din edhe komisioni dhe akoma nuk eshte mbajtur testi me shkrim dhe ne prokurori flitet me te madhe se jane te pranuar njerzit e NN... jam konkurues nuk kam asnje te njohur per pune. Meqense i plotesoj te gjitha kriteret e mundeshme ... pas me shume se 150 konkurse me ngjan e njejta gje qe te tjeret qe kane te njohur te pranohen ne pune .... dhe ju lutem interevenoni sa me shpejt qe te kemi transparence ne pranimin e te punsurve me dituri dhe jo me te njohur. Nese do ti qaseni ju ne ndihme kesaj dukurie jam shume i bindur se tashme do te zbuloni se kush po e merr ne qafe njerzit e suksesshem.. edhe njeher po ju them ky konkurs eshte hapur vetem te pranohen 4 persona si zyrtar ligjore nga ata njerz qe i don NN... ne fakt i ka perzgjedhur qe tash dhe jane te pranuar me perfundim te konkursit.. Ju lutem konkursi akoma nuk eshte i mbajtur as me shkrim as me goje.. por njerizt e derguar nga NN per pune dhe te pranuar pa dituri ne ne saje te deshires dhe intervencave te NN.. do te keni nje rast shume te mire te zbulohen njerzit qe po prishin imazhin e drejtesise ne Kosove. Uroj qe te mos zhgenjehem nga ju se paku interesoni per kte gje dhe me vone do te bindeni... uroj te kemi nje ndihme nga ju.. shume persona qe presin te punsohen ndershmerisht.. ju faliminderit kam besim ne ju shume.

Komentet

  • Hana 2013-04-12 11:21:15
    Une ju pershendes pershkak se dua te jem anonim ju shpreh me shume sinqeriter kte gje se eshte e vertet. Dhe info qe me mbylljen e afatit dhe me selektimin e dokumentacioneve, morra vesh qe NN ka bere perzgjedhjen e ketyre personave me bashkepunim te ngusht me prokurorin dhe antaret e pytsorit ne test qe akoma nuk eshte mbajtur as me shkrim as me goje. Por per fat te keq keta persona 4 zyrtar ligjor vete e din veten se jane te pranuar nga personat ne fjale vetem po presin te fillojne punen. Duke kuptuar bashkpunimin recipok dhe mundesine per ndihme si nje institucon i pavarur dmth agjensi e pavarur qe jeni, kerkova ndihme dhe ju dhashe emrat e personave qe me influencen e tyre institucionale per kandidatet e tyre qe tash me jane, jane te pranuar ne pune dhe testi do te mbahet me shkrim dhe me goje do te jete vetem formal. Ndaj kerkova ndihmnen tuaj qe te interesoheni per kete ceshtje qe te stopohen keto gjera me kohe dhe te pranohen te suksesshmit ne pune e jo ata qe jane te priviligjuar nga ministri NN me ndihmen e prokurorit dhe antarve te devotshem ne komision e te ndegjueshem te ketyre personave ne fjale!
  • Muhamet Hajrullahu 2013-04-12 10:29:13
    Faleminderit shumë për raportimin tuaj. Ne jemi shumë të interesuar të kemi më shumë informata për këtë temë. Prandaj për të realizuar këtë temë ne kemi nevojë per më shumë detaje. Ju mund te na kontaktoni në 038224498 ose në [email protected]

Lini koment

Kallxo.com Platforma online www.kallxo.com është projekt i përbashkët i organizatave Internews Kosova, Rrjeti Ballkanik i Gazetarisë Hulumtuese dhe Agjensionit Kundër Korrupsion, i mbështetur financiarisht nga Programi i Kombeve të Bashkuara për Zhvillim UNDP. Platforma ofron mundësinë për të gjithë qytetarët e Kosovës që të raportojnë rastet e korrupsionit, krimit të organizuar, mashtrimit, konfliktit të interesit si dhe të gjitha rastet e tjera të keqpërdorimit të pozitës zyrtare, neglizhencës, mospunës, rrezikimit të të drejtave të qytetarëve të Kosovës, apo rrezikimit të interesave të përgjithshme. Identiteti i qytetarëve të cilët raportojnë do të mbetet konfidencial dhe do të ruhet nga ekipi i www.kallxo.com, pa marrë parasysh a i kanë dhënë apo jo këta qytetarë shënimet lidhur me identitetin e tyre

Si të raportojmë? KALLXO ofron mundësinë për të gjithë qytetarët e Kosovës që të raportojnë rastet e korrupsionit, krimit të organizuar, mashtrimit, konfliktit të interesit si dhe të gjitha rastet e tjera të keqpërdorimit të pozitës zyrtare, neglizhencës, mospunës, rrezikimit të të drejtave të qytetarëve të Kosovës

Kako da prijavimo?KALLXO pruža mogućnost svim građanima Kosova da prijavljuju slučajeve korupcije, organizovanog kriminala, prevare, sukoba interesa, kao i sve druge slučajeve zloupotrebe službenog položaja, nemara, nerada, ugrožavanja prava kosovskih građana, ili ugrožavanja opštih interesa

How to report?kallxo.com provides the possibility for all Kosovo citizens to report cases of corruption, organized crime, fraud, conflicts of interest, and other cases of abuses of official capacity, neglect, inaction, infringement of rights of Kosovo citizens, or infringement of general interests