Citizen izveštaji

Numri i raportimeve: 3715
Provjereno

Vrasje Gardianit e gjykuar pa drejte

Vrasja ka ndodhe ne vitin 2008 ku ishim duke udhtuar per ne shtepi une NN, YY, dhe i ndjeri vllau NN! Njarjen do ta tregoj shkurt nese ndonje gazetar i intereson diqka ma shume rreth ngjarjes me shume deshire do tju tregoj te gjitha rreth ngjarjes, une NN dhe YY kemi ardhe ne pushime nga Zvicrra per te vizituar familjen dhe pikrisht per te vizituar babain qe ka qene semure, NN ishte si gardian burgu ne Kosove, nje nate pasi qe hengrem darken te gjith se bashku ne te tre vllezrit dulem per te pire ka nje kafe ne NN, ne te kthyer ne shtepi ne fshatin tone ku edhe kemi jetu, ne oret e vona dikun ka 24:00 ne fshatin NN ne te hyre per ne fshatin NN, na kane dale dy persona te maskuar dhe kane ndalu makinen time qe isha une shoferi kam pytur vllaun se cka me bo me ka than mos u ndalo. Une kam fillu me hec mbrapa ku kane gjujt me kallash.. ku ka mbetur i vrar vllau NN vllau i madh u plagos, pas ni viti hetime mas shume pune nga Policia e Kosoves, kane arritur per te ditur dicka ma shume, Naten kritike persona te maskuar kishin plaqkit edhe dy familje ne te njejtin fshat ku kishin mar nje tele celular... Policia kishte percjell ate telefon ne momentin kur te ndezet ai tel per te dite ma shume! Mbas 9 muajve telefoni provohet te ndizet prej disa personave..NN,YY bashke me dy vellezrit e tij, mirepo si perfundim keta persona kane perfunduar ne burg me urdher te prokurorit NN.. ku edhe kane mbajt 3 vite. Gjate gjith gjykimit per tri vite gjykatesi NN nga NN as edhe nje here nuk ka pas disponim per ti denuar personat qe kane qene te burgosur sa qe nje here me ka thane nuk as tel te cilin e kishin plaqkite. Per mua eshte mundu ta fsheh at fakt ose e ka bo pergj mungese se dijes se ti mirepo ne fund gjykatesi i liroj kriminelet qe ma kane vra vllaun. Tash ka mbete te ankohem ne gjykate me lart mirpo prej mos drejtsise qe eshte bo gjate gjykimit, kam frike se mos po bohet ndonje e padrejte.. per ata kerkoj ndihmen e tuaj, Rastin e kam pershkruar shume thjeshte mirepo nese e shifni me iteres me leni ndonje numer te tel ku mud tju kontaktoj faliminderit.

  • Istog
  • Pravosudje
15 Godine Pre

Kallxo.com Platforma online www.kallxo.com është projekt i përbashkët i organizatave Internews Kosova, Rrjeti Ballkanik i Gazetarisë Hulumtuese dhe Agjensionit Kundër Korrupsion, i mbështetur financiarisht nga Programi i Kombeve të Bashkuara për Zhvillim UNDP. Platforma ofron mundësinë për të gjithë qytetarët e Kosovës që të raportojnë rastet e korrupsionit, krimit të organizuar, mashtrimit, konfliktit të interesit si dhe të gjitha rastet e tjera të keqpërdorimit të pozitës zyrtare, neglizhencës, mospunës, rrezikimit të të drejtave të qytetarëve të Kosovës, apo rrezikimit të interesave të përgjithshme. Identiteti i qytetarëve të cilët raportojnë do të mbetet konfidencial dhe do të ruhet nga ekipi i www.kallxo.com, pa marrë parasysh a i kanë dhënë apo jo këta qytetarë shënimet lidhur me identitetin e tyre

Si të raportojmë? KALLXO ofron mundësinë për të gjithë qytetarët e Kosovës që të raportojnë rastet e korrupsionit, krimit të organizuar, mashtrimit, konfliktit të interesit si dhe të gjitha rastet e tjera të keqpërdorimit të pozitës zyrtare, neglizhencës, mospunës, rrezikimit të të drejtave të qytetarëve të Kosovës

Kako da prijavimo?KALLXO pruža mogućnost svim građanima Kosova da prijavljuju slučajeve korupcije, organizovanog kriminala, prevare, sukoba interesa, kao i sve druge slučajeve zloupotrebe službenog položaja, nemara, nerada, ugrožavanja prava kosovskih građana, ili ugrožavanja opštih interesa

How to report?kallxo.com provides the possibility for all Kosovo citizens to report cases of corruption, organized crime, fraud, conflicts of interest, and other cases of abuses of official capacity, neglect, inaction, infringement of rights of Kosovo citizens, or infringement of general interests