Citizen izveštaji

Numri i raportimeve: 3715
Provjereno

LIDHJA E KONTRATES PER PUNE SEKONDARE

Te nderuar ne komunen NN qe nga pas lufta jane mbajtur dy pika statike te cilat pika jane vendosur per parandalimin e prerjes se pyllit,keto pika i ka mbajtur policia si pune dytesore dhe per kete jane paguar. Mirepo me daten XX.2013 ka perfunduar kontrata ne mes policise dhe NN. Me nderprerjen e kesaj kontrate pikat kane mbetur te pa mbuluara keshtu qe stafi komandues i Policis menjeher ka leshuar nje urdherese jashte ligjore qe ato pika ti mbuloje me polic nga puna zyrtare, cka do te thote kjo qe policet zyrtarisht 24 i kane mbajtur keto dy pika dhe per kete dikush nga Policia sigurisht ka marr para sepse ajo eshte pune dytesore dhe nuk ka qene pune qe eshte dasht te urdherohen policet te shkojn aty. Kjo ka ndodhur gjere sot ku eshte lidh nje kontrate tjeter e cka te jep me kuptue se ketu i vjen era korrupsion pasi qe ne kete kontrate eshte cekur qe dy ndrrime ti mbajne policet me pagese ndersa nje ndrrim ta mbajne policet nga puna zyrtare.. kjo nuk ka koment. Prandaj nga ana juaj kerkojme qe te vini ne stacionin Policor ne NN dhe ti verifikoni keto pa rregullsi. Si eshte e ligjshme qe policet ne pune zyrtare te shkojn me veture te NN pra jo zyrtare per cdo dite ne keto pika. Kjo nuk ka koment.Ju lutem qe te reagoni sa me shpejte.

  • Deçan
  • Policija
11 Godine Pre
Provjereno

Nderrimi i vendeve te punetoreve ne ujesjelles

Per shkak te keqmenaxhimit te ujesjellesit NN ne NN, eshte mar vendim per nderrimin e vendeve te punetoreve pa asnje dijeni. Shkaku i mos suksesit te drejtorit te kesaj organizate po ju nderron punetoreve vendin nga stacioni i pompave ne tjeter lami shkaku se p.sh ne 15 litra uje ne sekond keta e kane kthy ne 3.5 litra ne sekond.. vetem shkaku siq po shihet per ta mbajt drejtori vehten e tij ne karrigen e nxehte qe e ka. Ai qe sa eshte ne post kurrfar dobie nuk i ka pru kesaj organizate veq qka e ka qu ne humnere kete organizate por pasojat po i vuajne punetoret. P.sh Ky drejtor luan me punetor si ti konvenojne atij a thua mendoj nga njehere mos ashte organizata e tij private? P.sh nje punetor eshte pranu para 12 viteve me diplome per klorhidrimin e ujit edhe operimin me pompa tash atij i vjen nje vendim iaspak i favorshem i atij punetori me [unu si inkasant qe fare ska te baj me drejtimin e tij apo me kontraten e tij kato raste siq jan duhet te ndeshkohen per arsye se kjo organizat ashte shoqerore e nuk ashte private. Une shpreha mendimin se kjo pune nuk bohet keshtu edhe desha ta raportoj kete problem ne adresen e juve shpresoj dhe mendoj se ju mundeni ta gjeni ndonje zgjidhje. Ju Falimenderit per mirekuptim.

  • Kamenicë
  • Vlada
11 Godine Pre

Kallxo.com Platforma online www.kallxo.com është projekt i përbashkët i organizatave Internews Kosova, Rrjeti Ballkanik i Gazetarisë Hulumtuese dhe Agjensionit Kundër Korrupsion, i mbështetur financiarisht nga Programi i Kombeve të Bashkuara për Zhvillim UNDP. Platforma ofron mundësinë për të gjithë qytetarët e Kosovës që të raportojnë rastet e korrupsionit, krimit të organizuar, mashtrimit, konfliktit të interesit si dhe të gjitha rastet e tjera të keqpërdorimit të pozitës zyrtare, neglizhencës, mospunës, rrezikimit të të drejtave të qytetarëve të Kosovës, apo rrezikimit të interesave të përgjithshme. Identiteti i qytetarëve të cilët raportojnë do të mbetet konfidencial dhe do të ruhet nga ekipi i www.kallxo.com, pa marrë parasysh a i kanë dhënë apo jo këta qytetarë shënimet lidhur me identitetin e tyre

Si të raportojmë? KALLXO ofron mundësinë për të gjithë qytetarët e Kosovës që të raportojnë rastet e korrupsionit, krimit të organizuar, mashtrimit, konfliktit të interesit si dhe të gjitha rastet e tjera të keqpërdorimit të pozitës zyrtare, neglizhencës, mospunës, rrezikimit të të drejtave të qytetarëve të Kosovës

Kako da prijavimo?KALLXO pruža mogućnost svim građanima Kosova da prijavljuju slučajeve korupcije, organizovanog kriminala, prevare, sukoba interesa, kao i sve druge slučajeve zloupotrebe službenog položaja, nemara, nerada, ugrožavanja prava kosovskih građana, ili ugrožavanja opštih interesa

How to report?kallxo.com provides the possibility for all Kosovo citizens to report cases of corruption, organized crime, fraud, conflicts of interest, and other cases of abuses of official capacity, neglect, inaction, infringement of rights of Kosovo citizens, or infringement of general interests