Citizen izveštaji

Numri i raportimeve: 3715
Provjereno

Zgjedhja e gjyqtarit mbikqyes ne NN

Zgjedhja e gjyqtarit mbikqyres ne NN qe pritet te behet ne fillimin e javes se ardhshme.. Deri tani ka ushtru detyren NN, i cili ka shkelur kodin e etikes se gjyqtarit ne 2008 ne kohen kur kryetar ka qene NN. Se bashku me NN kane kryre nje land me ane te korrupsionit dhe nepotizimit, per te dy personat prokurori disiplinor ka ndermarr veprime: per NN ka shqiptu mase, e ndaj NN ende jo pasiqe eshte i mbrotjun nga NN, ky i fundit prokuror i apelit, sherbetor i NN per vendosjen e njerezeve te tyre ne pozita - verifikone kete. Te premten NN dhe YY e paskan thirre NN dhe i paskan thane qe ty nuk guxon me te eliminu NN dhe ti ke me kane gjyqtar mbikeqyes se na duhesh per ndonje land aty. Pyetja eshte kur do te ndertojme shtet ligjor qe te mos mendojme me qu njerez me vetmen asye per te punuar si sherbetor dhe me ndikime. Ju lutem a mund ta monitoroni procesin e perzgjedhjes nga keshilli gjyqesor i cili besoj do te jete me XX.13. Mund ti merrni te dhenat edhe ne zyren e prokurorit disiplinor ku ndaj NN dhe NN ka pasur nje mori shkeljesh dhe jane fshehur pas nderhyrjeve te NN dhe YY. Jam e sigurt se NN do te votohet nga NN, se ia ka kry shume raste NN-se si avokat, NN se eshte mik i ngushte i NN... Ju lutem monitorojeni proceuren e ketij NN. YY veq ka ndiku me i marre propozimet me zor nga gjyqtaret veq me ia plotesu epshet NN.

  • Gllogoc
  • Pravosudje
11 Godine Pre
Provjereno

Ne gjykatat tona shpallen konkurset edhe pse puntoret jane duke punuar

..shpallet konkurs edhe pse puntoret jane duke punuar e ato shpallen veq sa per sy e faqe e per tju hedhur popullit hi syve. Se kjo papunesi eshte shume e madhe ne Kosove e populli i shkrete presin drejtesi. Vitin e kaluar jam hy ne 34 intervista po nuk jam pranuar askund neper gjykata te ndryshme.. po kot eshte.. a Sot me daten XX 2013 kam hy ne nji interviste dhe mendova qe me ne fund po me ndigon fati me hy ne pune.. se kjo ka qene intervisa e dyte se te shkrim e kisha kalu! Po cfare te shihja ne koridoret e NN.. kishte shume kandidat qe i kishn pas ftu per inetrviste me goje dhe aty treguan qe paska kandidat/e qe qenkan duke punuar. Veq nga diversioni i kundervajtjes kane qene 5 kandidate se jane duke punuar dhe te gjitha ato jane te afermit e gjyqtarwve.. a neve qe nuk kemi askend qe punojne neper gjykate, as qe vijme ne konsiderate. Ju lutem qe ta hulumtoni kete dukuri negative

  • Prishtinë
  • Pravosudje
11 Godine Pre
Provjereno

Byfeja ne

Ne ndertesen XX ne NN byfen e kesaj ndertese e ka firma XX e zotri NN nga NN. Kjo firme ka qe 3 muaj qe nuk ua ka dhane pagat puntorve, Kemi trokite ne disa dyer te qeverise po pa zgjidhje aty jemi te gjith puntor qe mvaremi nga kjo page. Une jam nji puntore e kesaj firme qe i kam dy femij studenta e nuk kam marr rrog qe 3 muaj.. nuk gjeta dere te hapur kerkun.. e per at arsye ju drejtova juve e nderuar redaksi. Me thane shkurt ne kete tender dikur eshte perfshire ne korrupsion sepse te gjitha kabinetet e ministrave ne krye me kryeministrin Thaqi e din problemin tone te pagave. Dje me daten XX.2013 disa punetor kane marr iniciativen qe te protestojne por nga shefi i NN jane larguar nga puna.. se kjo nuk eshte hera e pare qe protestojme na punetoret e byfes se NN.. Nw ate ndertese gjithcka asht e mundur per at arsye ju drejtova juve ndoshta na gjeni ndonje zgjithje sepse mundet me ndodhe qe kjo firme t'ju mbes puntorve borxh deri ne 4 paga para se ti skadoj afati i kontrates se tenderit. Ju lutem ta nxitoni kete rast sa nuk eshte bere vone dhe sa nuk kemi paga ma shume brenda ne firme.. po ashtu kjo firme nuk i ka paguar asnji puntor trustet pensionale. Nuk e di ku eshte problemi se une punoj qe 5 vite ne ate bufe.. secili pronar qe ka ardhe ne at bufe ka falementuar! NN para nji viti ka dal i falimentuar.. po ashtu qysh po duket edhe firmen NN po e pret e njejti fat. Ju lutem e di qe i ndihmoni qytetaret prandaj ju lus qe ta zbardhi kete rast. Me respekt

  • Prishtinë
  • Vlada
11 Godine Pre
Provjereno

Kryetari i Komunes

Nuk i zbatojnë Kushtetuten dhe ligjet e Republikës së Kosovës 1. Më larguan nga puna në vitin 2009/2010. 2. Vendimin e KMK nr. A 02 (85) 2010 nuk e zbaton Kryetari dhe Drejtori i DKA 2. Me 14.09.2011 GJykata Komunale me nr. C.nr.97/11 mori AKTGJYKIM, kthim në vendin e punës. 3.Me 18.06.2012 Gjykata e Qarkut e verteton Aktgjykimin e shkallës I-rë. 4. Të gjitha procedurat tjera të duhura për realizimin e të drejtës janë kryer. 5. Afat për realizimin e të drejtës sime ka pasur 7 ditë nga Aktgjykimi.

  • Prizren
  • Obrazovanje
11 Godine Pre

Kallxo.com Platforma online www.kallxo.com është projekt i përbashkët i organizatave Internews Kosova, Rrjeti Ballkanik i Gazetarisë Hulumtuese dhe Agjensionit Kundër Korrupsion, i mbështetur financiarisht nga Programi i Kombeve të Bashkuara për Zhvillim UNDP. Platforma ofron mundësinë për të gjithë qytetarët e Kosovës që të raportojnë rastet e korrupsionit, krimit të organizuar, mashtrimit, konfliktit të interesit si dhe të gjitha rastet e tjera të keqpërdorimit të pozitës zyrtare, neglizhencës, mospunës, rrezikimit të të drejtave të qytetarëve të Kosovës, apo rrezikimit të interesave të përgjithshme. Identiteti i qytetarëve të cilët raportojnë do të mbetet konfidencial dhe do të ruhet nga ekipi i www.kallxo.com, pa marrë parasysh a i kanë dhënë apo jo këta qytetarë shënimet lidhur me identitetin e tyre

Si të raportojmë? KALLXO ofron mundësinë për të gjithë qytetarët e Kosovës që të raportojnë rastet e korrupsionit, krimit të organizuar, mashtrimit, konfliktit të interesit si dhe të gjitha rastet e tjera të keqpërdorimit të pozitës zyrtare, neglizhencës, mospunës, rrezikimit të të drejtave të qytetarëve të Kosovës

Kako da prijavimo?KALLXO pruža mogućnost svim građanima Kosova da prijavljuju slučajeve korupcije, organizovanog kriminala, prevare, sukoba interesa, kao i sve druge slučajeve zloupotrebe službenog položaja, nemara, nerada, ugrožavanja prava kosovskih građana, ili ugrožavanja opštih interesa

How to report?kallxo.com provides the possibility for all Kosovo citizens to report cases of corruption, organized crime, fraud, conflicts of interest, and other cases of abuses of official capacity, neglect, inaction, infringement of rights of Kosovo citizens, or infringement of general interests